ΙΔΡΥΜΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΒΟΛΟΥ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ 59 –  Τ.Κ. 385 00 ΒΟΛΟΣ
Α.Φ.Μ: 090072213    Δ.Ο.Υ. Α΄ ΒΟΛΟΥ
ΤΗΛ: (24210) 78910 & 78920  FAX: (24210)78917
e-mail: girovolou@gmail.com
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ: Τοπάλη 66- Αλεξάνδρας  ΤΗΛ: (24210)33020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του Απερχόμενου Προέδρου του Δ. Σ. του Γηροκομείου Βόλου.

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια εθελοντικής προσφοράς, από την θέση του προέδρου του Δ. Σ. του Γηροκομείου Βόλου,  σήμερα ημέρα  συγκρότησης του νέου Δ. Σ. αποχωρώ από τη θέση του προέδρου.

Αποχωρώντας από την θέση αυτή θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως καταρχήν όλους  τους πολίτες του Βόλου που στήριξαν το έργο της “επαναφοράς ” του Ιδρύματος σε μια υγιή κατάσταση, τους εργαζόμενους του Ιδρύματος και τους κατά καιρούς συνεργάτες, τις τοπικές αρχές, τους φορείς και τις τοπικές επιχειρήσεις που στήριξαν με πολλούς τρόπους το έργο μας.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα σκληρά, με επίκεντρο την διαβίωση των ηλικιωμένων του Ιδρύματος,  προσφέροντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο να επιλύσω τα όποια προβλήματα, έχοντας ως ανταμοιβή και  πολλές ευχάριστες στιγμές, κυρίως από τους ηλικιωμένους του Γηροκομείου.

Φυσικά σ’ αυτό τον αγώνα δεν ήμουν μόνος μου, εκτός από το προσωπικό του Ιδρύματος είχα την βοήθεια και την στήριξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  του Γηροκομείου αλλά και του ακρογωνιαίου λίθου του το Δ. Σ. Φιλανθρωπικού Σωματείου του Γηροκομείου Βόλου τους οποίους και ευχαριστώ  θερμότατα.

Εύχομαι στη νέα πρόεδρο και στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καλή θητεία και καλή δύναμη στο έργο τους, όντας βέβαιος ότι υπάρχει μια σοβαρή δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί για το καλό των ηλικιωμένων και της πόλης μας.

Τέλος παροτρύνω όλους τους πολίτες της πόλης μας να σκεφτούν, επανεξετάζοντας, την ενασχόλησή τους με την κάθε μορφής εθελοντικής προσφοράς είτε στο Ίδρυμά μας είτε σε κάποια άλλη δομή.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους.

 

Παύλος Πάνος

  

       

ΙΔΡΥΜΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΒΟΛΟΥ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ 59 –  Τ.Κ. 385 00 ΒΟΛΟΣ
Α.Φ.Μ: 090072213    Δ.Ο.Υ. Α΄ ΒΟΛΟΥ

ΤΗΛ: (24210) 78910 & 78920  FAX: (24210)78917
e-mail: girovolou@gmail.com
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΕΩΣ: Τοπάλη 66- Αλεξάνδρας  ΤΗΛ: (24210)33020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

Το Ίδρυμα Γηροκομείο Βόλου ανακοινώνει την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος λόγω λήξης θητείας του Δ.Σ. που είχε εκλεγεί την 10.07.2020.

Στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν την 10.07.2023,  το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την κατωτέρω σύνθεση:

 

Πρόεδρος                   Ιωάννα Νεστορίδου

Αναπληρωματικός    Παύλος Πάνος

Αντιπρόεδρος            Νίκη Τσιλιβίδου

Αναπληρωματικός    Σοφία Βαρλάμη

Ταμίας                        Αφροδίτη Καπουρνιώτου

Αναπληρωματικός    Ευάγγελος Ζιάκας  

Τακτικό Μέλος         Ελευθέριος Σολιδάκης

Αναπληρωματικό       Μάριος-Κωνσταντίνος Κόκκαλης

Τακτικό Μέλος         Όλγα Καπογιώργου

Αναπληρωματικό       Ευθύμιος Ζιγγιρίδης

 

Μετά τιμής,

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

                                                                    Όμορφες στιγμές από μία καλοκαιρινή έξοδο για καφέ μπροστά στη θάλασσα.

 

 

ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων του Ιδρύματος, εορτάσαμε και τιμήσαμε και φέτος όχι μόνο τους επώνυμους Αγίους αλλά και τους ανωνύμους Αγίους. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής των Αγίων Πάντων Σάββατο 10 Ιουνίου 2023, τελέστηκε εσπερινός και αρτοκλασία και το πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου 2023 τελέστηκε Θεία Λειτουργία, παρουσία των φιλοξενούμενών μας, συγγενικών προσώπων, φίλων, εργαζομένων και μελών του Φιλανθρωπικού σωματείου.

 

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023

Μετά από ένα χρονικό διάστημα δύο ετών γιορτάσαμε και πάλι τις αποκριές! Σήμερα, 24 Φεβρουαρίου 2023, στο Ίδρυμά μας οργανώσαμε αποκριάτικο πάρτι στο χώρο του όμορφου καφενείου μας, όπου οι ηλικιωμένοι μας ντύθηκαν γιορτινά, μασκαρεύτηκαν και διασκέδασαν με τραγούδια και χορό! Απολαύσανε αλμυρά εδέσματα και υπέροχα γλυκίσματα και γέμισαν τα πρόσωπά τους με γέλια και χαρά!

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παύλος Πάνος, το Δ.Σ., το Προσωπικό και οι Ηλικιωμένοι μας εύχονται από καρδιάς Καλές Αποκριές και Καλή Σαρακοστή!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΟΥΡΛΙΓΚΕΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ 

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Γηροκομείου κ. Παύλος Πάνος, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου του Ιδρύματος Γηροκομείου Βόλου κα. Σοφία Βαρλάμη, η κα. Νίκη Τσιλιβίδου και κα. Δέσποινα Κώσταινα, μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου, καθώς και η Διευθύντρια του Γηροκομείου κα. Κωνσταντίνα Δημητρίου, πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, στο πλαίσιο των επαφών και συνεργασίας μας με αντίστοιχα ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα και προσφοράς.

Μας υποδέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος της δομής Πατήρ Χρήστος Μπούντης καθώς και ο Διευθυντής του Γηροκομείου κ. Ιωάννης Μόσχος, οι οποίοι μας ξενάγησαν στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους της δομής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα και ζητήματα που αφορούν τις ανάγκες και λειτουργίες των Ιδρυμάτων και να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις.

Ευχαριστούμε πολύ το Σουρλίγκειο Γηροκομείο για την άψογη υποδοχή τους και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο έργο τους.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Γηροκομείον Βόλου» με παρουσία μελών του Δ.Σ και τακτικών μελών πραγματοποίησε την 25η Ιανουαρίου 2023 κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας και Ετήσια Τακτική Συνέλευση στο εστιατόριο «Τα Καναράκια».

Στη Συνέλευση συζητήθηκαν θέματα όπως ο Οικονομικός απολογισμός του έτους 2022,  η Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, ο Προϋπολογισμός για το έτος 2023 και οι Ανακοινώσεις της Διοικήσεως.

Η Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής ενέκρινε τον Οικονομικό Απολογισμό του έτους 2022 και τον Προϋπολογισμό του έτους 2023. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τα αποτελέσματα της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Με το πέρας της Γενικής Συνελεύσεως επακολούθησε η παρουσίαση των βιβλίων της Κ.Γεωργίας Καρακατσοπούλου-Χαϊδούλη.

Ευχαριστούμε τα μέλη που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Η βραδιά εστέφθη με επιτυχία

  

 

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΎΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Παύλος Πάνος παραχώρησε συνέντευξη σε δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» και έδωσε μια πλήρη εικόνα για την πλέον πολύ καλή λειτουργία και οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος. Στη συνέντευξη αναφέρθηκε το ιστορικό των τελευταίων εννέα ετών, όπου έγινε μια αλματώδη προσπάθεια από τον ίδιο, τα μέλη του Δ.Σ. και του Φιλανθρωπικού Σωματείου και οδήγησαν το Ίδρυμα ‘Ένα βήμα πριν την πλήρη εξυγίανση’.

Το ρεπορτάζ επιμελήθηκε η κα. Ελένη Χάνου

 

 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2023

Την 3η Ιανουαρίου 2023 είχαμε τη χαρά να κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας παρουσία του Προσωπικού και των Ηλικιωμένων μας. Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκε και η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Γηροκομείο Βόλου» κα. Σοφία Βαρλάμη και μέλη του Δ.Σ.

Καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και αγάπη!

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ REMAX

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Park, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου τιμήθηκε το Ίδρυμά μας για το κοινωνικό έργο και την πολυετή προσφορά του στους ηλικιωμένους της ευρύτερης περιοχής μας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η εταιρεία REMAX Δομή και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Παύλος Πάνος παρέλαβε τιμητική πλακέτα.

Ευχαριστούμε θερμά τη REMAX Δομή και την οικογένεια Καραγιάννη που δημοσίως εξέφρασαν την αναγνώρισή τους στο έργο του Ιδρύματος.

Μετά την εκδήλωση η REMAX Δομή και όλοι οι προσκεκλημένοι δείπνησαν στο εστιατόριο ΑΙΘΡΙΟΝ στο συγκρότημα Τσαλαπάτα.

 

 

 

ΕΞΩΣΤΡΕΦΙΑ ΗΛΙΩΜΕΝΩΝ 

Η πανδημία Covid-19 περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την κοινωνικότητα και την επαφή μας με τους συνανθρώπους μας. Τώρα, με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας επανερχόμαστε πάλι στην εξωστρέφεια!

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ-ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ 25ΑΡΙ
Ευχαριστούμε τους κ.κ. Βασίλειο & Αθανάσιο Σαρακατσάνο

 

 

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΟΥΖΕΡΙ ΦΛΟΚΟΣ
Ευχαριστούμε τον κο Δημήτρη Πέτρου

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Την Παρασκευή 09.12.22 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ιδρύματος μας εκπαίδευση πρώτων βοηθειών. Ο κος Πέτρος Γαβαλάς μέλος της «Λέσχης Εθελοντών Βόλου» προσέφερε τις υπηρεσίες του παρέχοντας στο Προσωπικό του Ιδρύματος Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στην Βασική Υποστήριξη Ζωής σε ενήλικο  (ΕRC BLS/AED) και στην Βασική Υποστήριξη Ζωής σε ενήλικα (ΕRC BLS/AED) θέση ασφαλείας πνιγμονή.

Ευχαριστούμε τον κ. Γαβαλά για την επίσκεψή του.

 

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Την Παρασκευή 02/12/22 πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το σύνολο του προσωπικού του Ιδρύματος. Ο κος Μολιός Νικόλαος και ο κος Τσιώμος Ιωάννης από το Τμήμα Πυρασφάλειας προσήλθαν στις εγκαταστάσεις μας και μας εκπαίδευσαν στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Επίσης, μας ενημέρωσαν για τις ενέργειες και τους τρόπους αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών. Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις πολύτιμες πληροφορίες της.

 

 

 

ΔΩΡEΑ ALPHA BANK -ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

Με ιδιαίτερη χαρά ο Πρόεδρος του Δ.Σ κος Πάνος Παύλος, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου κα Σοφία Βαρλάμη, η κα Αφροδίτη Καπουρνιώτη μέλος του Δ.Σ, καθώς και η Διεύθυνση του Ιδρύματος κα Κωνσταντίνα Δημητρίου, υποδεχτήκαμε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος την ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί με στόχο την Υγεία» της Alpha Bank.

Μας επισκέφτηκαν ο Προέδρος της ΑΜΚΕ κ. Στέφανος Νόλλας, η Υπεύθυνη Προγράμματος κα Μάγδα Μουντζούρη και η Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας κα Ρούλη Χριστοπούλου μαζί με στελέχη της Alpha Bank, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος κος Γεώργιος Ρεπανάκης, ο Υποδιευθυντής Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδος κος Χαράλαμπος Μεϊτανίδης και Διευθυντής Καταστήματος Βόλου κος Γεώργιος Κοκκολιός, δωρίζοντας σημαντικό Φαρμακευτικό και Παραϊατρικό εξοπλισμό. Στην παράδοση παραβρέθηκε επίσης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζέτα Μακρή.

Η δωρεά θα ενισχύσει σημαντικά τις τρέχουσες ανάγκες μας σε υγειονομικό υλικό και παραϊατρικό εξοπλισμό. Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και την Alpha Bank για αυτή την προσφορά τους και για την στήριξή τους στο έργο μας που είναι η καλύτερη φροντίδα και διαβίωση των ηλικιωμένων μας.

 

GALA ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ DOMOTEL XENIA ΒΟΛΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20.11.22

Το Διοικητικό Συμβούλιο του φιλανθρωπικού  σωματείου «ΓΗΡΟΚΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ» ευχαριστεί όλα τα μέλη και τους συμπολίτες που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο φιλανθρωπικό δείπνο που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο « DOMOTEL XENIA» την Κυριακή 20/11/2022 για την ενίσχυση του Ιδρύματος. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ Χρήστο Τριαντόπουλο, του βουλευτές μας κ. Χρήστο Μπουκώρο και Κωνσταντίνο Μαραβέγια, την αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, την πρώην υφυπουργό κ.Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τα μέλη των δύο Σοροπτιμιστικών Ομίλων Βόλου που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, καθώς και τη Διεύθυνση  του Ξενοδοχείου «DOMOTEL XENIA» για την προσφορά και τις άριστες υπηρεσίες που μας παρείχαν.

Η ανταπόκριση όλων αυτών έχει μέγιστη σημασία για μας και συνδράμει στην πραγματοποίηση του στόχου μας, που είναι η μέριμνα, προστασία και το ευ ζήν των φιλοξενούμενών μας.