Κοινωνική Υπηρεσία

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί μας έχουν την πρώτη επαφή με τους συγγενείς και τον ηλικιωμένο. Γίνεται ενημέρωση, παρέχονται πληροφορίες, πραγματοποιείται ξενάγηση στους χώρους και γίνεται συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών εισαγωγής. Τηρούν ατομικό κοινωνικό ιστορικό για κάθε ηλικιωμένο και συνεργάζονται με άλλους φορείς και κοινωνικές υπηρεσίες.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιοτική ζωή όλων των φιλοξενούμενων και έτσι η Κοινωνική Υπηρεσία φροντίζει για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων, ψυχαγωγικών καθημερινών δραστηριοτήτων, προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη και ενθαρρύνει τους ηλικιωμένους να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες, με στόχο την σωματική τόνωση, την ενδυνάμωση των νοητικών λειτουργιών, την ψυχική υγεία, την ευεξία, την ανθρώπινη επαφή και την ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων.

Νοσηλευτικό Προσωπικό

Το Νοσηλευτικό Προσωπικό μας βρίσκεται στην καρδιά της οργάνωσής μας, προσφέροντας φροντίδα στους φιλοξενούμενους για κάθε στιγμή που τους έχουν ανάγκη, σε 24ωρη βάση, 7 μέρες τη βδομάδα. Είτε πρόκειται για κλινική βοήθεια, είτε για συναισθηματική ή ψυχική υποστήριξη, οι Νοσηλευτές μας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η 24ωρη νοσηλευτική παρουσία και φροντίδα εξασφαλίζει τη σωστή και έγκαιρη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής και τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων στην υγεία τους. Στη μονάδα μας εφαρμόζονται απλές αλλά και σύνθετες νοσηλευτικές πράξεις όπως αιμοληψίες, λήψεις ζωτικών σημείων, ενημέρωση ιστορικών υγείας, καθαριότητα, χορήγηση ενδοφλέβιων υγρών και αντιβιοτικών, περιποίηση κατακλίσεων, γαστροστομιών, τραυμάτων, τοποθέτηση και αλλαγή ουροκαθετήρων. Επίσης, το προσωπικό μας φροντίζει για την παροχή σίτισης λόγω αδυναμίας, και για τη συνοδεία σε νοσηλευτικά κέντρα και εξωτερικά ιατρικά ραντεβού.

Φυσικοθεραπευτές

Στους ηλικιωμένους συχνά παρατηρείται μείωση της ισχύος και ελαστικότητας των μυών, μείωση της κινητικότητας και του εύρους των κινήσεων και ενδεχομένως διαταραχές στην ισορροπία και τη βάδιση. Η δομή μας έχει εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές και χώρο όπου επικεντρώνονται στη διατήρηση ή τη βελτίωση της κινητικότητας και της λειτουργικότητας των ηλικιωμένων. Οι φυσικοθεραπευτές καθημερινά διαμορφώνουν πρόγραμμα προκειμένου να προσφέρουν θεραπεία, βοήθεια και ανακούφιση ειδικά στους φιλοξενούμενους με κινητικά προβλήματα.

Αύξηση κινητικότητας πετυχαίνετε μέσω: - ασκήσεις ενδυνάμωσης, - καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις - ασκήσεις που θα βελτιώνουν την ισορροπία και το εύρος κίνησης - διατάσεις

Γενικών Καθηκόντων

Σημαντικός παράγοντας στην καλή λειτουργία του Γηροκομείου και στη διατήρηση ενός υγιεινού και περιποιημένου περιβάλλοντος είναι η καθαριότητα, οργάνωση και τάξη όλων των χώρων της δομής μας. Τα προσωπικό των γενικών καθηκόντων σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες, φροντίζει για την καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων, των δωματίων και την συντήρηση των εξωτερικών εγκαταστάσεων.

Ιατροί Ιδρύματος

Στη δομή μας συνεργαζόμαστε με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, όπως Παθολόγο, Καρδιολόγο, Νευρολόγο και Ψυχολόγο οι οποίοι φροντίζουν για κάθε ιατρική ανάγκη των φιλοξενούμενων.

Ο Γενικός Ιατρός του Ιδρύματος παρακολουθεί καθημερινά όλους τους ηλικιωμένους μας και αναλαμβάνει την συνταγογράφηση της φαρμακευτικής αγωγής, των εργαστηριακών εξετάσεων και καθώς και την ρύθμιση της φαρμακευτικής τους αγωγής. Σε συνεργασία με το Νοσηλευτικό Προσωπικό φροντίζει για οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα προκύψει.

Εάν παραστεί ανάγκη για νοσηλεία, ο ιατρός παραπέμπει κατάλληλα σε νοσηλευτικό ίδρυμα τον περιθαλπόμενο ασθενή, μετά από συνεννόηση με το συγγενικό περιβάλλον.